Vad kan vi hjälpa dig med?

Zcooly hjälp pratbubbla frågetecken

Allmänna frågor

Om Zcooly

Allmänna frågor > Om Zcooly

Vad är Zcooly?

Vi startade 2012 med ambitionen att vara med och utveckla skolan med ny teknik, nya arbetssätt och roligt lärande. Vi ville ta tillvara på ungas intresse och drivkraft för att skapa ett engagerat lärande.

Idag är vi över tio anställda och sitter i Göteborg och Skövde. Vi som arbetar på Zcooly är en härlig blandning av pedagoger, utvecklare, kommunikatörer och grafiker som alla brinner för roligt lärande.

Varje dag bidrar vi till meningsfullt lärande till mängder av unga runt om i hela världen. Det gör vi genom att leverera digitala lärande verktyg utifrån de ungas perspektiv som finns tillgängliga överallt. Var, när och på vilken enhet som helst.

Hur hanterar Zcooly mina uppgifter?

Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. Den 25 maj 2018 började EU:s nya Dataskyddsförordning gälla som svensk lag. För att du ska känna dig trygg med hur vi på Zcooly behandlar dina uppgifter vill vi berätta vad som gäller. Ta del av vår Integritetspolicy här.

Zcooly hjälp pratbubbla frågetecken

Zcooly

Om Zcoolys spel

Zcooly > Om Zcoolys spel

Vad är Zcooly?

Med Zcooly får du tillgång till alla våra lärande spel som är utvecklade av erfarna spelutvecklare och pedagoger. Våra spel är framtagna för barn i 5 års ålder ända upp till 12 år och de sträcker sig från förberedande matematik till avancerad bråkräkning.

Hur skaffar jag Zcooly?

Det beror på om du är Förälder eller Lärare.
Är du förälder, klicka HÄR.
Är du lärare, klicka HÄR för mer information.

På vilka enheter kan jag använda Zcooly?

Du kan använda Zcooly på iPad, iPhone och Android, de vanligaste webbläsarna, Windows och Chromebooks.

Vilka åldrar riktar sig Zcooly till?

Zcooly riktar sig till barn i åldrarna 5 till 12 år.

Vad ingår i en Zcooly-prenumeration?

I din Zcooly-prenumeration får du och din familj tillgång till Zcoolys värld av lärande. Barnen är välkomna in i appen för att träffa alla de finurliga karaktärerna och öva matte samtidig som de har det roligt. Du som förälder får pedagogiska tips och uppdateringar på dina barns framsteg till din mailkorg.

Hur avslutar jag prenumeration?

Gå till https://login.zcooly.se/subscription i en webbläsare och logga in. Klicka sedan på “Mitt konto” och efter det på fliken “Prenumeration”. För att avbryta din prenumeration, klicka på länken: “Avbryt prenumeration”.

Familj

Zcooly > Familj

Hur skaffar jag Zcooly till min familj?

Om du använder iPhone eller iPad, så rekommenderar vi att du skaffar en Apple-prenumeration för Zcooly.

Om du inte använder iPhone eller iPad så kan du registrera dig på vår webbplats.

Hur mycket kostar Zcooly för min familj?

För familjer kostar Zcooly från endast 99 kr per månad.

Hur pausar eller avslutar jag min prenumeration?

Gå till https://login.zcooly.se/subscription i en webbläsare och logga in. För att pausa eller avbryta din prenumeration, klicka på länken: “Jag vill pausa eller avsluta min prenumeration”.

Jag har glömt mitt lösenord, hur återställer jag detta?

Gå till https://login.zcooly.se/parent/forgot i en webbläsare och fyll i din epost-adress du använder för att logga in i Zcooly. Därefter skickas ett mail med instruktioner till dig så du kan återställa ditt lösenord.

Hur lägger jag till barn i mitt familjekonto?

Du behöver ett Zcooly-konto för att lägga till fler än ett barn. Om du skaffat en Apple-prenumeration innan mars 2019 och inte har registrerat din epostadress, så kontakta oss så hjälper vi dig att få ett Zcooly-konto.

Om du har ett Zcooly-konto så loggar du in på ditt konto från en webbläsare på adressen https://login.zcooly.se. När du loggat in klickar du “Mitt konto” och längst ner på sidan finns ett grönt plus med texten “Lägg till barn”.
Klicka den och skriv i barnets namn i den nya rutan som kommer fram ovanför och klicka till sist “Spara”.

Apple-prenumeration

Zcooly > Apple-prenumeration

Hur skaffar jag en Apple-prenumeration för Zcooly?

Ladda ner och installera någon av våra spelappar från AppStore. Sök på “Zcooly” på AppStore så ser du våra olika spel. När du startar spelappen första gången klickar du knappen “Prova på Zcooly” och efter du godkänt villkoren så är din prenumeration igång. Efter din gratis prövotid så kostar Apple-prenumerationen endast 99 kr per månad.

Hur ser jag om jag har en Apple-prenumeration eller inte?

I alla våra spelappar finns en inställningar-ikon. Klicka på den och om du ser en text som säger “Apple prenumerationskod”, så har du en Apple-prenumeration och din prenumerationskod syns precis bredvid.

Hur säger jag upp Apple-prenumerationen för Zcooly?

I din iPhone eller iPad där du först skaffat din Apple-prenumeration:

  • Gå till Inställningar > [ditt namn] > Prenumerationer.
  • Tryck på den prenumeration du vill hantera.
  • Tryck på Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.

Om du inte lyckas säga upp din Apple-prenumeration rekommenderar vi att du går hit och följer instruktionerna.

OBS! Zcooly FÅR inte och KAN inte säga upp en Apple-prenumeration eftersom detta är ett avtal mellan dig och Apple. Behöver du kontakta Apple så kan du klicka här

Jag har en Apple-prenumeration. Hur kan jag spela spelen på en annan iphone eller ipad än den jag skaffade prenumerationen på?

 • Starta din andra enhet.
 • Installera samma spel som du startade prenumerationen på, på den andra enheten.
 • När du startar spelet på din andra enhet, så klickar du på “Jag har ett login redan” och sedan väljer du “Apple-prenumeration”.
 • Nu får du logga in i ditt Apple-konto och när detta är färdigt så är du klar och din prenumeration är aktiv på den andra enheten.

Nu kan du installera och spela alla andra spel från Zcooly utan att du behöver logga in i dem.

Skola

Zcooly > Skola

Hur skaffar jag Zcooly till min klass eller skola?

Du registrerar dig på vår webbplats för Zcooly. Besök https://login.zcooly.se/register/teacher/ och följ instruktionerna.

Hur mycket kostar Zcooly för min klass eller skola?

 • För en klass kostar Zcooly 1000 kr per termin eller 2000 kr per läsår.

Hur säger jag upp prenumerationen Zcooly för min klass eller skola?

Skicka ett mail till support@zcooly.se så hjälper vi dig!

Jag har glömt mitt lösenord, hur återställer jag detta?

Gå till https://login.zcooly.se/teacher/forgot och fyll i din epost-adress du använder för att logga in i Zcooly.
Därefter skickas ett mail med instruktioner till dig så du kan återställa ditt lösenord.

Hur kan jag ge mina kollegor tillgång till min klass?

 • Om dina kollegor redan har Zcooly-konton, maila oss på support@zcooly.se så hjälper vi dig.
 • Om de inte har Zcooly-konton , så ber du dem besöka https://login.zcooly.se/register/teacher i en webbläsare och registrera sig. När det är dags att välja Skola, så ska de välja din kommun, skola och sedan ska de välja din klass i listan. Nu kommer ett mail skickas till dig där du får godkänna att din kollega ska få tillgång till klassen.

Kan mina elever spela Zcooly hemma?

Självklart! Dina elever kan spela med en vanliga webbläsare eller genom att ladda ner våra spelappar hemma. De loggar in på samma sätt som i skolan.

När eleverna går upp en årskurs, hur byter jag namn på klassen?

Du byter namn på klassen genom att logga in i pedagogverktyget.

Surfa till https://login.zcooly.se/teacher och logga in. När du är inne i pedagogverktyget klickar du “Min klass”, sedan klickar du “Redigera klass” vid den klassen du vill redigera. Nu kan du byta namn genom att redigera klassnamnet och sedan klickar du “Spara” längst ner på sidan.

Hur lägger jag till, tar bort eller redigerar elever i min klass och hur byter jag lösenord på mina elever?

Du redigerar elever genom att logga in i pedagogverktyget.

Gå till https://login.zcooly.se/teacher och logga in. När du är inne i pedagogverktyget klickar du “Min klass”, sedan klickar du “Redigera klass” vid den klassen du vill redigera. Du lägger till elever genom att skriva i för- och efternamn och klicka plustecknet. Glöm inte att spara när du är färdig. För att byta lösenord på någon av dina elever klickar du på den gröna knappen under “nytt” och ett nytt lösenord skapas för den eleven.

Zcooly Hack hjälp pratbubbla frågetecken

Zcooly Hack

Allmänna frågor

Zcooly Hack > Allmänna frågor

Vad är Zcooly Hack?

Zcooly Hack är en plattform full av inspirerande material som du enkelt kan implementera i din undervisning.

Vi har tagit fram lektionsmaterial som hjälper dig att arbeta ämnesöverskridande med digitalisering och programmering. Både du som pedagog och dina elever kan logga in och ta del av övningar, videoklipp och information.

Bakom plattformen finns erfarna pedagoger med erfarenhet som sträcker sig från förskoleklass hela vägen till gymnasiet. De arbetar ständigt med att fylla på med nytt innehåll och se till att det befintliga materialet är uppdaterat och relevant.

Hur skaffar jag Zcooly Hack?

Öppna https://programmering.zcooly.se i din webbläsare och klicka “Registrera”. Följ instruktionerna och vi ser till att du kommer igång på nolltid!

Hur mycket kostar Zcooly Hack för min klass eller skola?

Zcooly Hack är gratis att använda.

Hittar du inte vad du söker?

Kontakta gärna oss på support@zcooly.se