Mattespel som gör kunskap kul.

Prova på Zcooly

Varför spela Zcoolys mattespel?

Vårt mattespel är skapat utifrån barnens perspektiv och tar vara på det som är roligt och spännande i matematiken för barn 5-12 år.

Matte kan vara båda klurigt och frustrerande, men så behöver det inte vara!

Genom att kombinera spelmekanik och pedagogik skapar vi spel som både följer läroplanen och lockar till skratt. Mattespelen är samlade i en app och fungerar på alla enheter, du kan enkelt spela Zcooly i bilen, på båten, i skogen eller var ni än är. Låt ditt barn lära sig bråktal, subtraktion eller multiplikation genom våra lekfulla mattespel!

Prova vår värld av lärande gratis i 14 dagar

Mattespel som motiverar lärande

På Zcooly har vi sedan 2012 jobbat med att ta fram inspirerande, lekfulla och pedagogiska spel för att uppmuntra barn till lärandet inom matematik. Genom våra matematikspel vill vi ge alla barn samma möjlighet att lära och lyckas i skolan. Vi tror att mattespel som är roliga och utmanande gör att ditt barn utvecklar sina mattekunskaper och lockar till nyfikenhet, utan att det känns krångligt eller frustrerande. Spelet fungerar som en extra mattehjälp utanför skolan. Våra spel ska göra kunskap kul, samtidigt som du som förälder kan känna dig trygg i att vi har ett bra innehåll.

Pi spelar Zcoolys mattespel

Välj mellan olika mattespel för barn i olika åldrar

Vårt spel är utvecklade tillsammans med erfarna pedagoger och idag finns mattespel med över 300 spelövningar. De är uppbyggda som olika öar inne i appen och varje ö är ett enskilt spel som är anpassat efter ditt barns ålder och kunskapsnivå. Ditt barn kan samla på roliga märken samtidigt som du som förälder får en ännu större förståelse för vad ditt barn lär sig i spelen. Det är kunskap som blir kul, helt enkelt!

För att alla ska kunna hitta en nivå som passar dem, som är roligt och samtidigt fokuserar på att utveckla kunskapen inom rätt matteområde erbjuder vi idag olika platser i matematikspelet som barn i olika åldrar kan utforska. Spelet innefattar bland annat lärande inom: addition, subtraktion, multiplikation, talkamrater och grannar, taluppfattning, mönsterigenkänning, jämna och udda tal, samt positionssystemet.

Ladda ner vår app och få tillgång till Zcoolys lärande värld. Läs mer om vår matteapp här.

Här är några av de platser som du och ditt barn kan utforska tillsammans:

För barn 6-7 år

Affären

Håke behöver hjälp att sköta sin affär medan han förbereder sitt födelsedagskalas. Barnet får hjälpa till att stå i kassan och sälja varor. Förutom att träna på addition går det här mattespelet ut på att se mönster och sortera varor rätt på hyllan, samt lägga pusselbitar på rätt plats. Affären finns i ytterligare två nivåer (Affären 2 och Affären 3) där barnet kan utmanas ytterligare med svårare uppdrag.

För barn 9-12 år

Baka och lär dig bråk med Josanna i Kakmakeriet.

I det här spelet ska Josanna starta upp ett kafé och behöver därför hjälp med att rusta upp lokalen och baka tårtor. Barnet får genom det här mattespelet träna på bland annat bråktal när tårtorna ska bakas och delas upp till kunderna.

Varför spela spel för att lära sig matte?

Feedback

Det finns flera fördelar med att låta ditt barn lära sig genom att spela våra mattespel. Det kan till exempel vara lättare för barnet att hålla motivationen uppe när lärandet sker genom ett roligt och interaktivt spel. Ibland är barnen inte ens medveten om att de lär sig under tiden som de spelar. Det är viktigt att hålla motivationen uppe, för att göra detta är belöningar viktigt. Våra spel är fyllda av roliga belöningar! Samtidigt vill vi inte att de ska ta bort fokus från det som är viktig – bedriften att lära sig något nytt. Vi försöker därför vara medvetna om när och hur vi belönar för att det inte ska ta över.

Motivation

För att undvika att motivationen minskar fortsätter spelen att utmana barnet allt eftersom kunskapen ökar. När barnet bemästrar grunderna börjar matematikspelet utmana för att sätta barnets kunskap på prov. Nya regler introduceras som barnet måste lära sig.

Anpassat lärande

Även om vi har åldersrekommendationer på våra spel är vi medvetna om att alla barn är olika. Vissa barn har väldigt lätt för att lära sig matematik medan andra behöver mer tid och upprepning. Våra spel är därför utvecklade för att själva anpassas till barnets kunskapsnivå för att vara tillräckligt utmanande samtidigt som de inte känns omöjliga.

Lek och spel gör kunskap kul!