Lära sig klockan!

Låt ditt barn lära sig klockan med roliga spel

Zcooly vill att alla barn ska ha möjlighet att lära sig klockan. Därför har vi skapat spel för att lära sig klockan samtidigt som barnet har kul. Spelen är utvecklade av speldesigners och erfarna pedagoger. Läs mer nedan!

I Klockgården kan barnen lära sig klockan

Det är mycket att hålla koll på när man ska lära sig klockan!

För ett barn är det en stor milstolpe att lära sig klockan. Det är mycket man behöver lära sig för att klockkunskaperna ska sitta, alltifrån hela och halva timmar till kvartar, minuter och sekunder. Det krävs både träning och repetition!

Tid är abstrakt och svårt för många barn, kanske för att den inte går att fånga och att den aldrig står still. En sak som kan vara lite förvillande är att de viktigaste enheterna för tid inte bygger på ett decimalsystem där enheterna byggs upp med hjälp av tiotal. Baserna är istället 60 sekunder per minut, 60 minuter per timma, 24 timmar per dygn och 7 dygn per vecka. Knepigt eller hur? Därför kan tid och klockan vara bra att förklara och prata om där hemma. När ska man lägga sig? Gå upp på morgonen? Börja skolan? 

I Zcoolys spel använder barnet olika tillvägagångssätt för att öva på båda digital och analog klocka. För att det ska bli extra roligt att träna på just klockan har Zcooly skapat två olika spel med fokus på klockan: Klockgården och RoboKlock.

I Klockgården hjälper barnet bonden Gunnart med att mata djuren till i rätt tid, så då är det viktigt att hålla koll på klockan! Allt eftersom barnet klarar av uppgifter kan hen köpa till flera djur och förbättra gården. Vad sägs om att köpa in en struts eller kanske tre dinosaurier?

Även i RoboKlock hjälper barnen Gunnart för att öva på klockan. Nu är man istället i Gunnarts klockverkstad där man får beställningar på löpande band från kunder som vill ha sin helt egna ”RoboKlock”. Här har man möjlughet att vara kreativ och bygga snygga klockor samtigt som man lär sig analog och digital klocka.

Upptäck våra spel för att lära sig klockan

När din familj använder Zcooly får ni alltid tillgäng till alla våra lärande spel. Och allt finns i en och samma app som du kan använda på alla enheter. Smidigt, vad?

Och har du flera barn får alla givetvis spela och skapa sin alldeles egna avatar.

Öva klockan på Klockgården

För barn 6-9 år

Klockgården

Lär dig klockan medan du hjälper bonden Gunnart på hans gård!

I Klockgården lär barnen sig klockan – analog och digital! När man klarar av uppgifter kan man köpa till djur (som dinosaurier!) och förbättra hägnet.

Lär dig klockan i Klockverkstaden

För barn 6-9 år

RoboKlock

Hjälp Gunnart och bygg din egen klocka i klockverkstaden!

Barnen lär sig om tid som en matematisk storhet, analog och digital klocka från enkla till mer avancerade klockslag samt klockuttryck som en halv och en kvart.